[...] być wykorzystane przez sportowców! Dzięki takiej kombinacji Mutant Mass stanowi doskonale skomponowany preparat węglowodanowo - białkowy, który zapewnia wysoki poziom aminokwasów w krwiobiegu przez długi okres czasu! Drugi kompleks to Clean Carb: mieszanka węglowodanów o niskim IG, łącznie z Vextrago - największej cząsteczce węglowodanu, jaki [...]
Opis CLA (Conjugated Linoleic Acid - Sprzeżony kwas linolowym) jest zmodyfikowanym kwasem tłuszczowym występującym w niewielkich ilościach w naszym pożywieniu. Zastosowanie CLA jako suplementu diety wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej (hamuje proces powstawania i rozrostu komórek tłuszczowych), poprawia witalność, oraz zwiększa rezerwy [...]
Opis CLA (Conjugated Linoleic Acid - Sprzeżony kwas linolowym) jest zmodyfikowanym kwasem tłuszczowym występującym w niewielkich ilościach w naszym pożywieniu. Zastosowanie CLA jako suplementu diety wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej (hamuje proces powstawania i rozrostu komórek tłuszczowych), poprawia witalność, oraz zwiększa rezerwy [...]
[...] dla mózgu i mięśni. 4. węglowodany stanowią materiał budulcowy dla wytwarzania elementów strukturalnych komórek lub substancji biologicznie czynnych (galaktoza, ryboza, kwas galakturonowy, amonocukry, itd). 5. biorą udział w budowie błon komórkowych. Wskazówki związane ze spożywaniem węglowodanów: 1. Jedzcie węglowodany złożone. Węglowodany [...]
[...] i trójglicerydy PURE CLA zwiększa aktywność enzymu palmitoilotransferazy karnitynowej (CPT). CPT jest obecny w mięśniach szkieletowych i jest odpowiedzialny za transport kwasów tłuszczowych do mitochondriów. Produkcja energii odbywa się w mitochondriach. Tłuszcz może być wykorzystywany jako paliwo do produkcji energii. Jeśli aktywność CPT w [...]
[...] - podobnie jak białko serwatkowe, tak i kazeina otrzymywana jest z mleka. Podobnie jak Kazeinian Wapnia charakteryzuje się najbardziej równomiernym uwalnianiem aminokwasów do krwioobiegu spośród wszystkich źródeł białka. Izolat Białka Serwatki - czas wchłaniania rzędu kilku minut, najwyższa wartość biologiczna BV=159, idealny kiedy [...]
[...] rozpadem, podczas tak intensywnego wysiłku. Jakie białko przed treningiem? Szybkowchłaniale proteiny są niezbędne przed treningiem siłowym. Trafiają one bardzo szybko aminokwasy do krwi. Charakteryzują się one wysoką wartością biologiczną, przyswajalnością. WPH czyli hydrolizaty białek serwatkowych są najszybciej wchłaniane przez organizm. WPI [...]
[...] I TRÓJGLICERYDY CLA zwiększa aktywność enzymu palmitoilotransferazy karnitynowej (CPT). CPT jest obecny w mięśniach szkieletowych i jest odpowiedzialny za transport kwasów tłuszczowych do mitochondriów. Produkcja energii odbywa się w mitochondriach. Tłuszcz może być wykorzystywany jako paliwo do produkcji energii. Jeśli aktywność CPT w [...]
[...] cukru, (laktozy), ważnych dla organizmu soli mineralnych (wapń) oraz szeregu witamin i innych składników. Tłuszcz mleczny dzięki wysokiej zawartości krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych jest łatwo przyswajalny przez organizm ludzki. Dla naszego zdrowia istotny jest fakt, że tłuszcz mleczny zawiera: NNKT (niezbędne nienasycone kwasy [...]
HI TEC - CLA XTREME CLA Xtreme zawiera sprzężony kwas linolowy (CLA), który jest izomerem kwasu linolowego, należącego do niezbędnych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy Omega-6. Sprzężony kwas linolowy silnie redukuje tkankę tłuszczową oraz buduję beztłuszczową masę mięśniową poprzez szereg różnych mechanizmów komórkowych. Odmienna [...]
[...] masy ciała. Muscle Infusion to wielki przełom w suplementacji białek. To nowej generacji odżywka, która składa się aż z 7 różnych żródeł białka z różnym profilem aminkwasowym i czasem przeswajania. Białko to zawiera także Aminogen, system enzymów trawiących białka dla jeszcze bardziej zwiększonej przyswajalności. Badania wykazują [...]
[...] rozwoju człowieka oraz utrzymania zdrowia i osłony układu odpornościowego na właściwym poziomie. W kobiecym mleku wyodrębniono ponad 200 niezbędnych składników (kwasy tłuszczowe, białka, węglowodany, aminokwasy, przeciwciała, minerały, witaminy). Zatem, czy może być coś bardziej odżywczego dla ludzkiego organizmu niż mleko matki !? [...]
[...] spożywczych np. do produktów piekarskich,cukierniczych czy nawet mlecznych dodaje się stały niczym smalec tłuszcz palmowy lub kokosowy. Są one marnym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, ale za to są...tanie.Ponad to zawierają one bardzo dużo kwasu laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, które znacząco podwyższają poziom cholesterolu [...]
[...] powstałych w wyniku spożywania nadmiernych ilości mięsa: Przede wszystkim grozi to wywołaniem dny moczanowej ( u osób wrażliwych. Jest to choroba, w której nadmiar kwasu moczowego, będącego ubocznym produktem trawienia bogatego w puryny pożywienia ( kakao, czekolada, kawior, orzechy, nasiona, ciemne mięso dzikich zwierząt ), nie jest [...]
[...] tkanki tłuszczowej szczególnie z okolic brzucha? Mamy dla Ciebie rozwiązanie – CLA Aminostar® pomoże Ci uzyskać zgrabne i jędrne ciało. Poniższy artykuł wyjaśni Ci działanie kwasu linolowego. Życzymy miłej lektury. CLA (Conjugated Linoleic Acid – Sprzeżony kwas linolowy) jest zmodyfikowanym kwasem tłuszczowym występującym w niewielkich ilościach [...]
Interactive Nutrition - CLA - 60kap. CLA, czyli sprzężony kwas linolowy (nazywany również rumenowym) to w organizmie człowieka, zwłaszcza związanych z „gospodarowaniem" tkanką tłuszczową. Naturalnie występuje w tłuszczu mlecznym. CLA jest cennym sprzymierzeńcem w procesach odchudzania. Związek ten uniemożliwia bowiem odkładanie się tkanki [...]
W zwiazku z pojawieniem sie OLIMP CLA postanowiłem na szybko zebrać kilka wiadomości na temat biologicznych właściwości dienów kwasu linolowego. Może coś się przyda CLA ( ang. Conjugated Linoleic Acid) - sprzężone dieny kwasu linolowego. Badania nad własciwościami biologicznymi CLA rozpoczęły sie już w 1990 roku, kiedy jeden z zespołów naukowych [...]
[...] - rano, na godzine przed śniadaniem - przed aktywnością fizyczną Kawa powinna być bez cukru, najlepiej czarna. * Olej lniany Zawiera CLA, czyli kwas linolowy. Jest to substancja przyspieszająca rozpad komórek tłuszczowych. W wyniku działania kwasu linolowego, nasz organizm przestaje magazynować tłuszcz z potraw. CLA [...]